ŽITNO-POHANKOVÝ PERNÍK
Tento recept není sice žádná „vysoká cukrařina“, nicméně pokud potřebujete něco upéct velmi rychle, sakumprásk za 15 minut, je to skvělá volba.
Žitno-pohankový perník
1 hrnek (250 ml) pohankové mouky
2 hrnky žitné clz mouky
1,5 sáčku vinného kamene
2 lžičky perníkového koření Sonnentor
2 lžíce kakaa
1 hrnek oleje
1/2 hrnku datlového sirupu
1/2 hrnku rýžového sirupu
2 vejce
1 hrnek mléka (použila jsem sušený kaštanový nápoj)
Smíchejte všechny tekuté přísady a prosejte do nich všechny sypké ingredience. Vymíchejte těsto, nalijte na pečíci plech a upečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů.
Toť vše. Rychlé, jednoduché a chutné :)