CIZRNOVÝ SEGEDÍN S JÁHLOVÝMI NOKY
Máte-li v rodině masožravce a nemají-li vysloveně odpor k luštěninám, můžete jim dopřát oblíbenou chuť v nové podobě ;)
Cizrnový segedín s jáhlovými noky
Segedín:
400 g uvařené cizrny
300 g kysaného zelí
200 ml mandlové smetany
150 g creme fraiche (nebo Sojade natur)
1 lžíce mleté papriky
2 lžíce kukuřičného škrobu
sůl, ev. pepř
Noky:
250 g jáhel
medvědí česnek (můžete použít místo něj majoránku)
1 stroužek česneku
sůl
Cizrnu i s vodou, ve které se vařila (používám vždy mořskou řasu, tentokráte to byla Hijiki) uveďte do varu, vložte zelí i s nálevem, přilijte smetanu, ve které jste rozmíchali papriku, vmíchejte creme fraiche nebo Sojade.
V troše vody rozmíchejte škrob a za stálého míchání ho přidejte k omáčce, osolte, případně opepřete a povařte asi pět minut. Omáčku máte hotovou.
Jáhly rozvařte na hustou kaši, osolte, vmíchejte česnek, osolte a pomocí dvou lžic tvořte noky.
Pokud pominete dobu varu cizrny, jedná se o rychlé a efektní jídlo ;)