Sezamové rýžové koule se salátem

Sezamové rýžové koule se salátem

na koule:

6 lžic vařené rýže Arborio

1 plná lžička tahini

1 lžíce černého sezamu

sůl

na salát:

3 listy pekingského zelí

60 g mozzarelly

5 cherry rajčátek

2 lžíce naklíčených mungo

1/2 červené či žluté papriky

1 lžíce olivového oleje

1/2 lžičky bazalky (sušené)

1 lžička citrónové šťávy

 

Rýže Arborio se běžně používá na přípravu italského risotta. Výborně se hodí i na tyto kuličky, kde skvěle drží tvar. Do uvařené a ještě teplé rýže vmíchejte tahini, černý sezam, osolte a dobře promíchejte. Z prochladlé hmoty tvořte kuličky velikosti dle vlastní potřeby.

Na salát si pokrájejte suroviny, promíchejte a zalijte zálivkou z oleje, citrónu a bazalky.