Rizoto z jáhel a quinoi

Rizoto z jáhel a quinoi

1 hrst vařených jáhel

1 hrst vařené červené quinoi

1 lžíce medvědího pesta

2  lžíce opražených dýňových semínek

1 lžíce strouhaného parmezánu

1 lžička olivového oleje

1 lžička lněného oleje

10 cm cukety

2 lžíce naklíčené čočky

6 cherry rajčátek

 

Nejprve si připravte pesto: v hmoždíři nebo v nožovém mixéru spojte dohromady dýňová semínka, medvědí pesto, parmezán a olej.

Kolečka cukety opečte nasucho na pánvi nebo v troubě, můžete lehce potřít olejem a osolit. Osobně nedávám žádné koření, protože cuketa za prvé opečením získá vlastní jemnou chuť a za druhé bude ochucena v salátu pestem.

Všechny přísady smíchejte dohromady, část cuket si odložte na ozdobení, totéž rajčata – viz fotka.